Simona e pe locul 1 virtual

Ultima actualizare:

    Simona Halep  și-a terminat în  semifinale aventura la  Rogers Cup, dar a plecat  cu gânduri mari la  turneul de la Cincinnati
Simona Halep și-a terminat în semifinale aventura la Rogers Cup, dar a plecat cu gânduri mari la turneul de la Cincinnati

În bătălia sa directă cu cehoaica Pliskova şi cu nemţoaica Kerber, Simona Halep are avantajul dat de faptul că în următoarea lună i se vor scădea mai puţine puncte.

Tenismena noastră a lăsat în spate eşecul usturător (1-6, 1-6) suferit în penultimul act de la Toronto contra ucrainencei Elina Svitolina. “Am ajuns în semifinale, aşa că nu e atât de rău. Trebuie să merg înainte, a fost una dintre zilele mele proaste. Se mai întâmplă şi asta”, ne-a liniştit Simona. 

Într-adevăr, principalul său obiectiv în această toamnă se leagă de turneul de Mare Şlem de la New York, dar şi de clasamentul mondial, pentru a-şi îndeplini visul de a deveni a 24-a jucătoare din istorie care ocupă la un moment dat primul loc în ierarhia WTA. Simona a trecut recent pe lângă două şanse uriaşe, oprindu-se la un singur meci (vezi finala de la Roland Garros cu Ostapenko) sau chiar la două puncte (aşa cum a fost sfertul de finală cu Konta de la Wimbledon). Cu evoluţii constant bune, chiar dacă nu fenomenale, Simona Halep va fi, fără îndoială, “regina” tenisului feminin. 

Calculele din următoarea lună ne arată clar faptul că românca e cotată cu prima şansă de a ocupa locul 1 după US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, programat în perioada 28 august – 10 septembrie. Astfel, dacă eliminăm punctele pe care cele trei tenismene din frunte le au de apărat la Cincinnati şi US Open, o vedem pe Simona în poziţia de lider virtual. 

Bineînţeles, acest clasament imaginar va fi completat cu punctele strânse la competiţiile precizate mai sus, în special la US Open. 

Cîrstea, Niculescu, Begu și Bogdan, out de la Cincinnati 

simeon stalpnicul png

În afara Simonei Halep, acceptată direct în turul doi la Cincinnati (va juca împotriva unei jucătoare venite din calificări), toate celelalte patru românce înscrise în competiţie au fost eliminate înainte de a ajunge pe tabloul principal. În faza calificărilor, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu au plecat cu statutul de favorite, dar au pierdut chiar în primul tur în faţa unor adversare mai slab cotate. Nici Ana Bogdan n-a reuşit să treacă de runda inaugurală a calificărilor, cedând contra braziliencei Haddad Maia.

Clasamentul la zi

1. Karolina Pliskova    6.940 

2. Simona Halep    6.150 

3. Angelique Kerber    5.730

Puncte de apărat la Cincinnati şi US Open

Karolina Pliskova    2.100

Simona Halep    780 

Angelique Kerber    2.585

Clasamentul virtual, cu punctele scăzute

1. Simona Halep    5.370 

2. Karolina Pliskova    4.840

3. Angelique Kerber    3.145

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net