Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, în două seturi, 7-5, 6-1, pe chinezoaica Qiang Wang, locul 55 WTA, calificându-se pentru a patra oară în ultimii cinci ani în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.


Setul I a avut trei părţi diferite. Una, în care cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul, până la 2-2, a doua, în care niciuna nu a făcut-o, până la 4-4, şi sprintul final al Simonei Halep.

La 4-5, fără break avans, Halep l-a chemat pe Cahill, iar acesta şi-a calmat eleva, care a câştigat apoi următoarele şase ghemuri la rând, nouă din următoarele zece. După trei dintre ele, Halep a luat primul set, cu 7-5, după 45 de minute. Ultimul ghem al setului a fost unul "made by Halep", cu abia a patra minge de set fructificată şi cu o minge de break salvată.

Setul secund a însemnat pentru Wang doar un ghem, rebreak, la 0-3. Halep s-a impus cu 6-1, după 75 de minute de joc.

În faza următoare, Halep va evolua cu croata Petra Martici, locul 51 WTA, care a învins-o cu 6-3, 7-6 (4), pe jucătoarea cehă de 18 ani Marketa Vondrousova, locul 54 WTA. Simona Halep şi Petra Martici sunt la egalitate la întâlnirile directe, 1-1, dar partidele sunt din 2015 (victorie Halep) şi 2011.

Calificarea în sferturi este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 167.195 de dolari şi cu 215 puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

loading...
Loading...
Citeste tot despre: