Simona Halep crede că meciul cu Victoria Azarenka se va tranșa în plan mental

Ultima actualizare:

    Simona Halep a tranșat în favoarea ei disputa cu Mihaela BuzărnescuFoto: EPA-EFE
Simona Halep a tranșat în favoarea ei disputa cu Mihaela BuzărnescuFoto: EPA-EFE

Programat pe iarba Terenului cu numărul 2, al treilea ca importanță de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, duelul românesc dintre Simona Halep (7 WTA) și Mihaela Buzărnescu (53 WTA) s-a încheiat cu victoria fostului lider mondial cu 6-3, 4-6, 6-2 în aproape două ore de joc. Constănțeanca spune că diferența s-a făcut în plan mental și tot psihicul va conta și în confruntarea cu Azarenka din turul 3.

Firește că Simona Halep a recunoscut faptul că disputa cu Mihaela Buzărnescu n-a fost deloc una simplă, cele două fiind colege și în echipa de Fed Cup a României. "N-a fost deloc un meci ușor. Și emoțional a fost mai greu, dar cred că amandouă am jucat bine și a ieșit un meci frumos. Am fost puțin mai puternică mental, din punctul meu de vedere. Am avut 2-0 și două mingi de ghem în setul 2, însă nu am reușit să le iau și probabil că mi-a scăzut puțin încrederea în mine. Dar și ea a reușit să își crească nivelul de joc. Mă bucur că mi-am revenit în setul 3”, a declarat Halep după meci, remarcând și atmosfea de la acest meci, faptul că au fost prezenți spectatori români care le-au încurajat.Halep a mărturisit, totodată, că accidentarea suferită în primul tur nu i-a mai pus probleme. Ea a refuzat să spună în procente cam la ce capacitate fizică este în acest moment. A recunoscut, însă, că mai are de acumulat. Ea a reluat, totodată, un discurs pe care l-a mai rostit în acest an. Și anume că acum este mai relaxată, mai bucuroasă și fericită. Și că nu mai resimte presiunea de altădată. ”Mă simt bine și mă bucur de fiecare zi din viața asta frumoasă. Am reușit să câștig un turneu de mare șlem și să fiu numărul unu. Tot timpul voi încerca să câștig meciurile. Asta nu se va schimba niciodată", a concluzionat Simona, care a fost asistată din tribună, miercuri, de Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis. ”Știu că a fost la meci. L-am văzut. Nu mi-a spus nimic după. Cred că a fost mulțumit că am câștigat”, a spus constănțeanca. 

Simona Halep mizează pe mental în disputa cu Azarenka

Simona s-a referit, desigur, și la meciul următor de la Wimbledon, care va fi programat vineri, cel mai probabil. “Am avut meciuri foarte grele cu Azarenka în trecut. Am jucat aici în urmă cu doi ani, cred. Va fi o mare provocare pentru mine. Va fi dificil pentru că joacă agresiv şi nu este uşor pe iarbă, dar sunt încrezătoare. Am şansa mea. Azarenka este o jucătoare solidă, care loveşte mingea tare din toate poziţiile. Consider că trebuie să fiu puternică pe picioare. Să nu dau înapoi deloc, pentru că altfel nu o să am prea multe şanse. Serviciul este important. Va trebui să-l lucrez un pic. Astăzi (n.r. - miercuri) nu am servit grozav, dar am încredere”, a concluzionat jucătoarea noastră, care a subliniat că și în meciul următor diferența se poate face în plan mental.Este de remarcat faptul că  Victoria Azarenka (40 WTA) pare a fi în vervă, ea trecând cu 6-2, 6-0 de australianca Ajla Tomljanovic, ocupantă a locului 49 WTA. Cele două foste lideri mondiali s-au întâlnit de patru ori în circuitul mondial. Halep a câştigat ultimele două partide, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon 2017 (7-6/3, 6-2) şi în sferturile de finală de la US Open 2015 (6-3, 4-6, 6-4), iar Azarenka s-a impus în optimile de finală de la Linz 2012 (6-1, 6-1) şi de la Doha (6-3, 6-1).

Se repetă povestea de la ediția din 2014 a turneului londonez?

Simona Halep a avut cea mai bună evoluție la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon în 2014. Venită la Londra după finala de la Roland Garros, cu Maria Șarapova, românca a ajuns până în semifinale, acolo unde s-a înclinat (6-7/5, 2-6) în fața candiencei Eugenie Bouchard. În acel meci, Simona s-a accidentat la glezna stângă, fiindu-i dificil să mai alerge. Și tot atunci unei spectatoare i s-a făcut rău din cauza căldurii, disputa fiind întreruptă câteva minute. La aceasta ediție istoria pare a se repeta pe undeva. În primul tur, la meciul cu Aliaksandra Sasnovici, Halep s-a accidentat la același picior, dar de data aceasta a avut forța să revină de la 2-5 în setul 2 și să câștige partida (6-4, 7-5). Apoi, la disputa cu Buzărnescu, când aceasta conducea cu 4-2, unui spectator i s-a făcut rău tot din cauza soarelui dogoritor.  

Victoria Azarenka își propune să-și facă jocul ei

Chestionată pe seama disputei cu Simona Halep, de vineri, Victoria Azarenka a declarat că se așteaptă la una captivantă. Jucătoarea din Belarus își propune să îşi facă jocul. “Halep este constantă și foarte puternică. Am avut câteva meciuri antrenante cu ea. Este o adversară dificilă. Ştie cum să joace în meciurile importante. Are un turneu de grand slam în palmares. Ultima dată când am jucat aici, împotriva ei, am avut ceva şanse. Cheia va fi să îmi fac jocul. Aceasta este cea mai bună abordare pentru mine. Să îmi creez şanse şi să profit de ele, indiferent de adversară”, a comentat Azarenka.

Simona Halep îi vede pe Andy Murray şi Serena Williams jucând la mixt pe ”Central”

Întrebată ce părere are despre nou formatul cuplu de mixt Serena Williams - Andy Murray,  pentru Wimbledon 2019, Simona Halep a spus că îi vede pe aceștia jucând pe Terenul Central. “Sper să îi pună pe Central, pentru că toată lumea o să se uite la ei. Sunt doi mari campioni şi cred că va fi o experienţă plăcută pentru toţi să îi vadă pe amândoi pe teren de aceeaşi parte”, a spus Halep. Scoțianul Andy Murray şi americanca Serena Williams vor juca în primul tur cu perechea Andreas Mies (Germania) / Alexa Guarachi (Chile).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net