Participantă la turneele de la Palermo și Praga, luna viitoare, Simona Halep (28 de ani) a lăsat de înțeles că nu va fi prezentă la US Open în condițiile sanitare actuale. Sigur este că jucătoarea aflată pe locul 2 mondial nu va juca nici în China, în 2020. Și aceasta fiindcă toate turneele de tenis programate acolo, până în decembrie, atât WTA, cât și ATP, au fost anulate.


Așa cum se prefigura zilele trecute, în contextul în care China a decis să nu mai găzduiască nicio competiție sportivă internațională anul acesta. Tocmai de aceea și toate turneele ATP și WTA programate acolo au fost anulate. Președinte al circuitului feminin de tenis, Steve Simon a declarat: „Noi respectăm această decizie și sperăm să revenim în China anul viitor”. 
În calendarul provizoriu WTA pe 2020 figurau şapte turnee în China, toate fiind anulate acum: China Open (Beijing, 12-18 octombrie), Dongfeng Motor Wuhan Open (19-25 octombrie), Jiangxi Open (19-25 octombrie), Zhengzhou Open (26 octombrie - 1 noiembrie), Shiseido WTA Finals Shenzhen (9-15 noiembrie), Hengqin Life WTA Elite Trophy Zhuhai (16-22 noiembrie), Guangzhou Open (23-29 noiembrie). 
Cu aceeași problemă swe confruntă și circuitul masculin. „De la începutul pandemiei, atitudinea noastră a fost să urmărim deciziile luate pe plan local. Noi respectăm decizia guvernului chinez de a face ce este mai bine pentru țară în contextul mondial actual, care este unul fără precedent”, a comentat și șeful ATP, Andrea Gaudenzi. 
La masculin au fost anulate patru turnee: Zhuhai (28 septembrie - 4 octombrie), Chengdu (28 septembrie - 4 octombrie), Beijing (5-11 octombrie) și Shanghai (12-18 octombrie). 
Este de amintit că și turneele din America de Nord sunt în pericol de a nu se mai disputa. Organizatorii întrecerii de la Washington au decis, de altfel, să anuleze ediția din acest an. 

Loading...
Citeste tot despre: