Simona Halep poate redeveni lider mondial la Madrid

Ultima actualizare:

    Simona Halep a cucerit două titluri la MadridFOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep a cucerit două titluri la MadridFOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep a plecat miercuri spre Madrid, acolo unde săptămâna viitoare va începe cea mai agitată, dar și plăcută perioada a anului pentru ea: sezonul de zgură. Pentru început, va încerca să cucerească al treilea titlu din carieră în capitala Spaniei. Dacă o va face, va redeveni lider mondial.

”Mă simt bine, m-am antrenat foarte bine după Fed Cup, meciurile de la Fed Cup m-au ajutat foarte mult la încredere, consider că sunt pregătită pentru acest sezon de zgură însă nu am de unde să ştiu cum va fi. Este cea mai bună parte a anului pentru mine şi sper şi anul acesta să fie la fel”, a declarat Simona Halep la plecarea spre Madrid, acolo unde a reușit unele dintre cele mai importante rezultate ale carierei, cucerind titlul în 2016 și 2017 și jucând finala în 2014. ”La Madrid mă simt ca acasă, îmi e foarte bine acolo. Mi-a plăcut tare mult de fiecare dată să joc la Madrid, terenul este foarte bun, vin mulţi prieteni să mă susţină şi este un loc special, de aceea am şi jucat bine în trecut”, a recunoscut fostul lider mondial, care săptămâna viitoare va avea una dintre ultimele șanse de a redeveni lider mondial în sezonul de zgură. Aceasta deoarece acum, în Spania ea nu va avea de apărat decât 215 puncte, iar cum distanța dintre ea și liderul Naomi Osaka va fi de 500 de puncte, o victorie în Spania, dacă nu va fi obținută într-o finală cu japoneza, va echivala cu revenirea Simonei pe primul loc în clasament. Cum la următoarele turnee, Roma (13-19 mai) și Roland Garros (26 mai – 9 iunie), are de apărat foarte multe puncte (2.600), deoarece în Italia a jucat finala, iar la Paris a cucerit titlul, va fi imposibil să ajungă pe primul loc în timpul acestor două turnee. ”Sper ca şi anul acesta să joc finala de la Roma, dacă se poate, dar este un sezon greu şi nu vreau să spun nimic dinainte”, a mai spus jucătoarea noastră.

Simona și Sorana s-au evitat la aeroport

Tot spre Madrid au plecat miercuri și Irina Begu, Alexandra Dulgheru și Sorana Cîrstea. Acestea se vor întâlni acolo și cu Mihaela Buzărnescu, care a fost marți eliminată în primul tur la Praga și care va încerca să regăsească în Spania gloria pierdută. ”Doamne ajută, cred că este cel mai bun lucru pentru ţara noastră, tenisul românesc, să fim cât mai multe în turneu spre final, îmi doresc tare mult  pentru toată lumea şi să fim bine, asta contează”, a încheiat Halep, diplomată. Totuși, fostul lider mondial a evitat să dea ochii cu Sorana Cîrstea, cu care nu are o relație deloc bună. Aceasta a ajuns la check-in înaintea Simonei, împreună cu Alexandra Dulgheru, iar în momentul în care Halep, care era însoțită de mama ei, se îndrepta spre același punct și a auzit că acolo se află și Cîrstea, a schimbat direcția și și-a scos rezervat locul în altă parte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net