Victorie pentru Simona Halep la Australian open! Locul 3 WTA și capt de serie numărul 4, românca a învins-o, luni (27 ianuarie), pe Elise Mertens (Belgia), locul 17 WTA și cap de serie numărul 16, cu scorul de 6-4, 6-4. Ea va urca pe locul 2 WTA după turneul de la Melbourne.


Simona Halep s-a calificat pentur a patra oară îns ferturile de finală de la Australian Open. Chiar dacă a obținut victoria în două seturi, nu a fost un meci ușor pentru româncă. Jucătoarea belgiană a atacat din start, a schimbat des şi repede direcţia minigii şi a căutat tot timpul să puncteze decisiv. Fostul lider WTA a pus apoi ghem după ghem pe tabelă, şase la rând. După primele trei, a închis primul set cu 6-4, în 50 de minute.

Simona Halep a reuşit break-ul în setul I la scorul de 1-1, dar după ce a condus cu 3-1 a fost egalată şi întrecută de adversară, 3-4, în cea mai bună perioadă de joc a acesteia din urmă. 

Simona Halep, meci greu cu Elise Mertens la Australian Open

În setul al doilea, în care avea un avantaj considerabil, 3-0, cu două break-uri, Simona Halep şi-a mai pierdut din luciditate, iar Mertens a încercat să profite de scăpările româncei. 

Mertens a revenit în joc, apropiindu-se la un ghem, 2-3. Sportiva de pe locul 17 mondial a reuşit egalarea la 4 şi apoi a rezistat la patru mingi de break ale jucătoarei române. Halep a reuşit până la urmă să obţină preţiosul break, de 5-4, şi să închidă partida, tot cu 6-4, după o oră şi 37 de minute de joc, potrivit news.ro.

Halep va evolua în faza următoare cu învingătoarea din meciul Anett Kontaveit (Estonia), locul 31 WTA şi cap de serie numărul 28 - Iga Swiatek (Polonia), locul 56 WTA.

Loading...
Citeste tot despre: