Simona Halep a scos din zgură 2 milioane €

Ultima actualizare:

    Simona Halep  a fost cap de serie  numărul patru la  Openul francezFoto: Guliver/ Getty Images
Simona Halep a fost cap de serie numărul patru la Openul francezFoto: Guliver/ Getty Images

Indiferent de rezultatul semifinalei cu Karolina Pliskova de la Roland Garros (terminată după închiderea ediţiei), Simona Halep se află la capătul unei serii de turnee pe zgură care i-au adus 2 milioane €.

Stuttgart, Madrid, Roma şi Roland Garros sunt competiţiile pe zgură care contează cel mai mult în circuitul feminin şi care se încheie, bineînţeles, cu turneul de Mare Şlem de la Paris.În toate cele patru locaţii, Simona Halep a ajuns măcar până în semifinale. Cum rezultatele excepţionale aduc şi bani pe măsură, românca s-a ales cu cecuri consistente, care i-au sporit averea oricum considerabilă. Practic, în numai cinci săptămâni de tenis efectiv (fără a lua în calcul cele două săptămâni de repaus între turneele mari), Halep s-a îmbogăţit cu două milioane de euro, o sumă intangibilă pentru un muritor de rând.

Parcursul fenomenal al Simonei a început cu o mică „încălzire”, la Stuttgart, şi cu peste 30.000 € în buzunare. A venit apoi lovitura de un milion de euro de la Madrid, unde Halep a pus mâna pe banii puşi la bătaie de Ion Ţiriac.

Alţi 230.000 € s-au lipit de jucătoarea noastră la Roma, unde doar ghinionul accidentării din finală a făcut ca suma să nu se dubleze. Aşa cum şi-a planificat, Simona Halep a atins apogeul pe zgură la Roland Garros, turneu de Mare Şlem dotat cu premii totale de 36 de milioane €. Din aceştia, cel puţin jumătate de milion sunt ai româncei, acesta fiind bonusul financiar prevăzut pentru o calificare în semifinale.Meciul Halep - Pliskova de joi seară a avut o miză uriaşă, câştigătoarea asigurându-şi un premiu fabulos, de peste un milion de euro. Chiar dacă pare un mizilic, să amintim şi faptul că Simona Halep a jucat şi la dublu la turneele de la Stuttgart şi Madrid, meciuri din care a scos încă 40.000 €. „Sunt bani de cumpărături”, spune constănţeanca despre câştigurile realizate la dublu.

simeon stalpnicul png

În carieră se apropie de 20 de milioane

Înainte de turneul de la Roland Garros, Simona Halep depăşise bariera celor 15 milioane € câştigaţi din tenis începând din 2006, de când e jucătoare profesionistă. Dacă o va ţine tot aşa până la finalul anului, Halep poate ajunge lejer la 20 milioane €, ţinând cont de faptul că mai sunt două turnee de Mare Şlem, Wimbledon şi US Open, dar şi Turneul Campioanelor.

A câştigat 19 meciuri şi a pierdut două

Fără a lua în calcul meciul de ieri cu Pliskova, Simona Halep a realizat un tur de forţă la turneele pe zgură. În total, au fost 21 de partide, dintre care românca s-a impus în 19. Singurele eşecuri au survenit la Stuttgart (contra nemţoaicei Siegemund) şi la Roma, împotriva Svitolinei.


    Glina  Svitolina
Glina Svitolina

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net