Calificările turneului WTA Hobart 2020 programează o premieră în tenisul românesc: Irina Begu și Sorana Cîrstea vor fi pentru prima dată față în față.


În primul tur al calificărilor de la Hobart, competiție dotată cu premii în valoare totală de 275.000 de dolari, Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 1, a învins-o în 54 de minute, scor 6-1, 6-0, pe australianca Gabriella Da Silva Fick. Pentru Sorana Cîrstea, aceasta a fost prima victorie din 2020, ea fiind învinsă săptămâna trecută în primul tur în China, la Shenzhen.

Irina Begu avut o sarcină mai dificilă, învingând-o în două ore și 24 de minute, cu 4-6, 7-6, 6-3, pe americanca Jennifer Elie. În setul secund, românca a revenit de la 5-6. Irina a mai trecut anul acesta de un rând de calificări, la turneul de la Shenzhen, fiind apoi eliminată în primul tur de pe tabloul principal al calificărilor.

Sorana Cîrstea, (74 WTA) și Irina Begu (101 WTA) nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA. Partida dintre ele a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar Sorana pornea favorită prin prisma poziției în clasament. Învingătoarea meciului se va califica pe tabloul principal al turneului din Tasmania. Cum tragerea la sorți a acestuia a avut deja loc, se știu posibilele adversare ale calificatelor. Acestea vor fi alese dintre belgianca Elise Mertens, principala favorită a competiției, elvețianca Jill Teichmann, cehoaicele Krystina Pliskova sau Anna Blinkova ori o altă jucătoare din calificări. Turneul va fi transmis în România la Digi Sport.

 
 
Loading...