Trei românce joacă joi în turul secund la Roland Garros 2019

Ultima actualizare:

    Simona Halep, la Roland Garos 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep, la Roland Garos 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages

Ne așteaptă o zi plină la Roland Garros. Trei jucătoare vor evolua în turul secund al turneului francez: Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu.

Este pentru a cincea oară în ultimii zece ani când țara noastră are măcar trei jucătoare în turul doi al turneului de la Roland Garros, iar acest lucru reprezintă o recunoaștere a valorii școlii românești de tenis feminin. Cap de serie numărul 3, dar și deținătoare a trofeului, Simona Halep este jucătoarea de care se leagă cele mai mari speranțe la acest turneu. Ea va juca, după ora 18.00, în al patrulea meci de pe terenul Suzanne Lenglen, după o partidă feminină și două masculine, contra polonezei Magda Linette, iar partida ei va putea fi transmisă în direct la Eurosport. În primul tur, constănțeanca s-a impus cu scorul de 6-2, 3-6, 6-1, în fața australiencei Ajla Tomljanovic, la capătul unui meci în care a recunoscut că emoțiile date de postura de deținătoare a titlului și-au spus cuvântul. ”Ştiam că va fi un meci foarte greu. Mereu primul meci dintr-un astfel de turneu e foarte greu. M-am luptat pentru fiecare punct, ştiam ce aveam de făcut. E multă emoţie. Am încercat, totuşi, să rămân calmă, să joc cel mai bun tenis al meu”, a declarat Halep la interviul de după meci. Dacă se va califica în turul al treilea, Simona va juica , sâmbătă, contra învingătoarei meciului dintre Krunic și Tsurenko.

Irina Begu va juca, după ora 12,00, contra cehoaicei Karolina Muchova. Va fi prima partidă dintre cele două, iar pentru jucătoarea noastră este un meci foarte important în perspectiva revenirii ei între cele mai valoroase 100 de jucătoare ale lumii.

Sorana Cîrstea va juca, tot după ora 12.00, contra unei spaniole născute în Republica Moldova, Aliona Bolsova. Venită din calificări, aceasta pornește cu șansa a doua, dar niciodată nu trebuie să subestimezi astfel de adversare.

Româncele ajunse în turul 2 la Roland Garros în ultimii 10 ani

2019 – Halep, Cîrstea, Begu

2018 – Halep, Bogdan, Begu, Buzărnescu, Dulgheru

2017 – Halep, Cîrstea

2016 – Halep, Begu

2015 – Halep, Begu, Mitu, Dulgheru

2014 – Halep, Niculescu, Cîrstea

2013 – Cîrstea

2012 – Begu

2011 – Begu, Gallovits, Cîrstea, Dulgheru

2010 – Dulgheru

2009 – Cîrstea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net