Astăzi, din fericire, stăpânii obișnuiesc să-și sterilizeze sau să-și castreze pisicile ca parte a îngrijirii responsabile. Această intervenție este considerată o cauză obezității. Și adevărul este că există modificări la nivel metabolic care favorizează excesul de greutate dacă pisica mănâncă prea mult sau nu face suficientă mișcare.


În acest articol vom analiza cea mai bună mâncare pentru pisicile sterilizate.

Ce ar trebui să mănânce o pisică sterilizată?

Pisicile sterilizate pot mânca la fel ca orice altă pisică. Acest lucru presupune o dietă de calitate, cu un echilibru bun între aportul de proteine ​​și grăsimi, precum și fibre și conținut redus de carbohidrați. Pisicile castrate, după operație, experimentează modificări hormonale care duc la o creștere a apetitului. În plus, își micșorează metabolismul bazal și fac mișcare mai puțină.

Permițându-le să mănânce tot ce-și doresc și să-și petreacă ziua odihnindu-se, în timp vor deveni obeze.

Un alt fapt de luat în considerare este vârsta la care se efectuează operația, de obicei înainte de an, când pisica este încă hrănită ca un pisoi, deși nu se mai află într-o etapă rapidă de creștere. Urmarea acestei diete prezintă un risc de obezitate.

Datorită tuturor acestor circumstanțe, stăpânii pisicilor se întreabă adesea care este cea mai bună alimentație pentru pisica lor sterilizată.

Atunci când găsiți pe piață hrană uscată și umedă și aveți și opțiunea de a-i pregăti dieta în casă, este indicat să întrebați veterinarul care este cea mai bună opțiune.

Hrană pentru pisici sterilizate: compoziție

În această secțiune aveți, practic, două opțiuni atunci când alegeți cea mai bună alimentație pentru pisicile sterilizate. Pe de o parte, există alimente bogate în fibre, care sunt considerate dietă. Problema lor este palatabilitatea scăzută, adică sunt mai puțin gustoase pentru pisici și, prin urmare, pot fi respinse de acestea.

De asemenea, adesea cresc volumul mișcărilor intestinale. O altă opțiune este hrana cu o cantitate mare de proteine ​​și puțini carbohidrați sau fără cereale, care își păstrează gustul deosebit, foarte apetisant pentru pisică.

Aportul caloric este redus în cazul hranei pentru pisici sterilizate. Unele sortimente conțin și ingrediente precum L-carnitină, care ajută la mobilizarea grăsimilor și oferă o senzație de sațietate.

Totodată, la producerea acestui tip de hrană se folosește carne de cea mai bună calitate, nemodificată genetic. Aceasta poate fi deshidratată sau proaspătă.

Unele mărci folosesc doar materii prime potrivite pentru consumul uman. În plus, hrana naturală nu conține aditivi artificiali, ci exclusiv aditivi naturali.

După analizarea datelor anterioare care ne ajută să intuim care este cea mai bună hrană pentru pisicile sterilizate, vă recomandăm hrana naturală pentru pisici sterilizate, deoarece aceasta conține nutrienții necesari pentru ca pisicile să aibă parte de o viață sănătoasă.

Care este cea mai bună mâncare pentru pisicile sterlizate?

Pe scurt, acestea sunt cheile alegerii celui mai bun tip de hrană pentru o pisică sterilizată:

Indiferent de opțiunea voastră, calitatea trebuie să primeze.

Trebuie să acordați atenție echilibrului dintre proteine, grăsimi, fibre și carbohidrați.

Hrana naturală este produsă cu ingrediente  potrivite caracteristicilor nutriționale ale pisicii.

Hrana naturală potrivită pentru pisicile sterilizate poate fi Lenda Original Light&Urinary Protect, hrana uscată super-premium, cu aport caloric redus, pentru pisici sterilizate, indiferent de rasa lor, fabricată în Spania.

Animalele noastre de companie merită tot ce este mai bun, motiv pentru care rețetele Lenda conțin doar ingrediente naturale de calitate.

De asemenea, acest tip de hrană nu conține organisme modificate genetic și nici hormoni.

Este lipsită de coloranți artificiali, arome sau conservanți. În compoziția sa nu există grâu, lapte, carne roșie sau soia.

Pentru ca sistemul digestiv al pisicilor să funcționeze în mod corespunzător, pentru ca acestea să aibă un aspect și o blană sănătoasă, acest sortiment de mâncare conține doar aditivi naturali (probiotice). În plus, este o hrană pregătită în facilități controlate riguros.

Care sunt beneficiile hranei naturale Lenda?

-Sporește imunitatea pisicii și starea generală de sănătate.

-Ajută la digestie.

-Contribuie la sănătatea dentiției.

-Ajută la îmbunătățirea mobilității.

-Conferă un gust apreciat de pisică.

După cum se poate observa, cea mai bună alegere pentru pisicile voastre sterilizate este formula special concepută pentru a preveni obezitatea.

Pisicile voastre o pot savura oricând, căci hrana naturală Lenda este doar la un clic distanță de ele, în premieră în România.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: