Copiii care cresc înconjurați de animale sunt mai bine pregătiți în a face față diferitelor situații în care sunt puși de-a lungul timpului, deoarece viața printre patrupede vine cu o serie de învățăminte de care cel mic are nevoie pentru a se dezvolta într-un mod armonios.


Pe lângă faptul că va avea parte de experiențe inedite și își va crea amintiri pentru toată viața, faptul că cel mic va crește înconjurat de animale va contribui la dezvoltarea emoțională și la o mai bună stare de sănătate a sa. Mai multe studii au arătat că traiul printre animale are un impact pozitiv asupra copilului.

O cercetare publicată în Journal of Pediatrics arată că bebelușii care au avut un câine în preajmă în primul an de viață au dezvoltat un sistem imunitar mai bun, manifestând cu 31% mai puține infecții ale tractului respirator decât cei care nu au intrat în contact zilnic cu un patruped.

Creșterea și îngrijirea animalelor nu este un lucru simplu de făcut, însă există magazine, precum Agri Shop, care oferă consultanță în ceea ce privește nutriția animalelor, astfel încât, dacă vrei să ai un prieten necuvântător în preajmă, să reușești mai rapid să-l integrezi în sânul familiei. Cu atât mai mult cu cât traiul alături de un animal de companie duce la dezvoltarea sentimentelor de empatie și compasiune. Iată și alte motive pentru care viața printre animale are un impact pozitiv asupra copiilor.

1. Învață ce înseamnă încrederea

Încrederea este o deprindere esențială în viață, iar traiul printre animale implică multiple provocări de depășit. Nu e simplu, de exemplu, să convingi o capră de la fermă să vină spre tine sau să te joci cu măgărușii. Trebuie, înainte de toate, să le câștigi încrederea și, odată ce ai reușit să faci lucrul acesta, poți crede că ești capabil să faci orice. În astfel de situații, este esențial să îi convingi pe ceilalți de bunele tale intenții și să ai încredere în forțele proprii. De aceea, este important ca un copil să învețe aceste lucruri încă din primii ani de viață, astfel încât să îi fie mai ușor să se descurce în situațiile ulterioare.

2. Învață ce înseamnă modestia

Încrederea este importantă în aceeași măsură în care și smerenia este, iar de la animale copiii învață cel mai bine despre astfel de calități. De exemplu, despre cai se spune că pot simți dacă cei din jur se tem de ei sau îi apreciază, și se comportă în consecință. Totodată, oamenii de știință englezi au descoperit că aceste animale pot descifra expresiile faciale ale oamenilor, pe care le vor ține minte, comportamentul lor viitor având legătură cu acest lucru. Drept urmare, un copil care trăiește înconjurat de astfel de animale va învăța cum să se comporte, fără să manifeste o atitudine superioară, ce să facă pentru a le câștiga încrederea și cum să devină prieteni de nedespărțit.

3. Învață ce e afecțiunea

Poate cel mai important motiv pentru care viața printre animale are un efect pozitiv asupra copilului este acela că prichindelul învață de mic ce înseamnă afecțiunea și ce înseamnă să aibă grijă și să îi pese de altcineva în afară de el însuși. Interacțiunea cu animalele îl învață despre responsabilitate, comunicare și răbdare și îi oferă un model pozitiv pentru dezvoltarea viitoarelor relații umane.

Relația de prietenie dintre copil și animalele de casă înseamnă, de asemenea, că cel mic va avea mereu un companion de joacă și nu se va simți niciodată singur sau ignorat.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: