Un câine ciobănesc din Australia, pe nume Maggie, este considerat cel mai bătrân câine din lume. Întreaga sa viață și-a petrecut-o la fermă, alături de stăpânii săi, având aproape aceeași vârstă cu unii dintre aceștia. N-o să-ți vină să crezi câți ani a trăit.


Marți (19 aprilie), Maggie,  considerată cel mai bătrân câine din lume, a încetat din viață într-un somn liniștit în locul ei preferat de dormit, relatează WGNtv.com. Stăpânul ei, Brian McLaren, care deține o fermă de lapte în Woolsthrope, din sudul Australiei, a spus că a găsit-o pe Maggie încolăcită în culcușul ei; de această dată, a avut parte de ultimul ei somn.

„Avea 30 de ani, încă umbla liniștită săptămâna trecută, mergea de la lăptărie spre birou și mârâia la pisici și la tot felul de lucruri. Sunt trist, dar și mulțumit că a făcut ceea ce și-a dorit de-a lungul vieții”, a declarat McLaren.

McLaren spune că deși a pierdut documentele lui Maggie în care erau detalii despre vârsta ei, își amintește că a luat-o pe când fiul său avea doar patru ani; acum el are 34 de ani. Raportat la vârsta câinilor, Maggie ar fi avut în jur de 210 ani. Este dubu față de speranța de viață obișnuită a speciilor canine, care oscilează între opt și 15 ani.

Conform Cărții Recordurilor, Maggie ar fi cel mai vârstnic câine din lume. A mai existat unul aproape la fel de bătrân, pe nume Bluey, care a murit la 29 de ani.

 
 
Loading...