Când te gândeşti la superstiţii, ai în minte acele poveşti inventate de bătrâni care s-au răspândit prin viu grai şi s-au păstrat în cultura colectivă ca fiind embleme ale norocului sau ale ghinionului. Dintre toate, există câteva care ascund un adevăr magic. Află care sunt acestea!


Bătaia în lemn

Este una dintre cele mai răspândite superstiţii care s-ar părea că împiedică bolile şi nenorocirile. Oamenii obişnuiesc să bată în lemn ori de câte ori simt că un pericol s-ar putea apropia de ei. Credinţa are origini străvechi şi se bazează pe ideea că în fiecare copac ar exista un spirit care vine în ajutorul nostru. Obiceiul era practicat de preoţii antici care îşi doreau să evite Răul.

Folosirea usturoiului

Această superstiţie este extrem de populară în Orientul Mijlociu şi Europa de Est, bazată pe ideea că usturoiul are proprietăţi magice şi ajută la alungarea demonilor şi strigoilor. Puţini ştiu însă că usturoiul era, în trecut, asociat cu planeta Marte. Energia acestei planete luptă împotriva ghinionului şi a spiritelor rele. Cel care poartă sau unge cu usturoi locul în care trăieşte îşi creează o aură de protecţie, împiedicând astfel entităţile malefice.

 

Află mai multe superstiţii pe www.clickpentrufemei.ro

 

Mic ghid de superstiţii

Superstiţioşi celebri

 
 
Loading...
Citeste tot despre: