Genele lungi şi dese sunt cheia... feminităţii. Cine nu-şi doreşte să se trezească în fiecare dimineaţă cu o privire seducătoare, să nu se mai chinuie, pe parcursul zilei cu rimel, gene încărcate, machiaj întins şi multe altele? De aceea s-au inventat genele false. Acestea sunt de mai multe tipuri, tehnica de aplicare a evoluat, iar rezistenţa în timp este mai mare. Specialiştii ne răspund la 6 întrebări pe care orice femeie şi le pune înainte.


1. E dureros?

În cazul aplicării corecte a extensielor de gene, este absolut nedureros, afirmă Corina Turcuman, specialist internaţional în extensii de gene. Practic, pe fiecare geană naturală se aplică una artificială – în cazul procedurii clasice, sau mai multe – pentru obţinerea unui volum. Un tehnician calificat și responsabil utilizează patch-uri de gel auxiliare pentru a evita lipirea genelor şi pentru izolarea genele inferioare de cele superioare.

2. Arată artificial?

Dacă nu exagerezi şi alegi o lungime potrivită, dacă tehnicianul este pregătit, genele doar îţi vor accentua privirea, fără să pară nenaturale.

3. De câte tipuri sunt?

Genele false sunt de trei tipuri: bandă, individuale (fir cu fir) şi de tip smoc cu smoc. Primele au un efect mai dramatic şi pot fi aplicate uşor, la domiciliu. Dezavantajul este că rezistă doar 24 de ore, la sfârşitul zilei trebuie date jos. Celelalte au un aspect mult mai natural, rezistă zile în şir şi trebuie aplicate doar de specialişti, la salon. Dezavantajul este că necesită o întreţinere regulată (firele care pică trebuie înlocuite) şi costă mai mult.

4. Cât timp rezistă?

Potrivit Corinei Turcuman, majoritatea genelor fir cu fir rezistă 4 până la 5 săptămâni. “Totul depinde de durata de viață a genelor naturale, de care sunt prinse firele arrificiale. La fel ca orice alt fir de păr de pe corpul uman, genele au mai multe etape de creștere şi zilnic pierdem 1-4 gene.

5. Extensiile afectează genele naturale?

Specialistul dă asigurări că acest lucru nu se întâmplă, atâta timp cât se respectă toate tehnicile şi condiţiile, cât tehnicianul nu face greşeli. “Genele extinse prea grele pot trauma genele naturale, cee ce duce la căderea lor. Specialistul trebuie să aleagă lungimea şi greutatea potrivite”, mai spune Corina Turcuman.

6. Se mai poate folosi rimel?

Unii producători oferă rimel special pentru extensii de gene, pe bază de apă. Acesta se aplică numai la vârfurile genelor și, pentru a-l elimina, este suficientă spălarea cu apă. Însă, de fapt, nu ai mai avea nevoie să aplici rimel. Genele false au fost create chiar pentru a vă scăpa de această grijă de zi cu zi.

loading...
Loading...
Citeste tot despre: