Ai probleme cu părul în sezonul rece? Din cauza diferenţelor de temperatură şi a umidităţii excesive,  iarna firul de păr se deshidratează mai uşor decât de obicei. Specialiştii FASON ne oferă recomandări pentru o îngrijire profesională a părului.


1. Hidratează părul folosind măşti speciale intensive!
Pentru a-l ajută să îşi menţină hidratarea optimă, trebuie folosită săptămânal o mască de hidratare intensivă. Ca şi ritual, o dată pe săptămână, după ce masca a fost aplicată, se împachetează capul ca într-un turban, cu un prosop înmuiat în apă caldă şi apoi stors. Timpul de acţionare este de 5 minute, după care se clăteşte părul din abundenţă.

2. Alege produse profesionale de îngrijire
Este important ca produsele de îngrijire folosite în tratarea părului să fie profesionale şi recomandate de către persoane specializate. Produsele profesionale sunt de calitate superioară, concentrate şi asigură o mai bună îngrijire a părului.

3. Tunde vârfurile o dată pe lună
Din cauza interacţionării cu gluga, gulerul sau căciula, părul se poate toci cu o mai mare uşurinţă. De aceea se recomandă o reîmprospătare a vârfurilor o dată pe lună.

4. Piaptănă părul de două ori pe zi câte un minut
Odată ce folosim căciulă, este de la sine înţeles că părul îşi pierde volumul natural. Este sănătos ca dimineaţa şi seara să periem părul de la rădăcină la vârf, aproximativ un minut. Totodată se activează circulaţia sanguină la nivelul scalpului şi se tonifiază rădăcină.

5. Clăteşte cu apă mai rece
Tot pentru a proteja firul de păr, ar fi bine ca ultimul jet de apă la clătire să fie mai rece. Acest procedeu întăreşte cuticula şi măreşte rezistenţa firului de păr.

6. Porţi părul prins în coadă? Lasă-l liber peste noapte!
Este indicat ca persoanele care poartă părul prins în timpul zilei să îl lase liber noaptea, pentru a lăsa pielea să respire şi să se relaxeze.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: