Românii care călătoresc în străinătate vor avea la dispoziţie o aplicaţie mobilă care conţine informaţii practice privind utilizarea cardurilor în străinătate, inclusiv localizarea ATM-urilor în ţara de destinaţie şi detalii despre cursul de schimb. Visa lansează o astfel de aplicaţie pentru clienţii săi, transmite site-ul conso.ro.

Aplicaţia Visa Travel Tools este disponibilă în toate cele 200 de ţări şi teritorii unde cardurile Visa sunt acceptate. Astfel, deţinătorii de carduri Visa îşi pot utiliza cardurile pentru a plăti la mai mult de 40 de milioane de comercianţi şi pentru retrageri de numerar la peste două milioane de bancomate din întreaga lume.

„Destinaţii precum Marea Britanie, Grecia, Bulgaria şi Spania sunt preferate de românii care pleacă în vacanţă şi îşi utilizează cardurile pentru plăţi şi retrageri de numerar. Aplicaţia Visa Travel Tools este un ajutor binevenit pentru că îţi arată câte locaţii comerciale care acceptă cardul sunt pentru fiecare destinaţie de vacanţă, dar şi unde se găseşte cel mai apropiat bancomat. Cei care călătoresc în Europa îşi pot folosi cardurile rapid şi comod la 4.000 de ATM-uri şi aproximativ nouă milioane de comercianţi, dintre care mai mult de o treime acceptă plata cu carduri contractless”, a declarat directorul general Visa Europe pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Cătălin Creţu.

Pierderea cardului se paote anunţa prin intermediul aplicaţiei 

Cu ajutorul aplicaţiei, deţinătorii de carduri au acces la funcţii şi informaţii utile când călătoresc în străinătate, precum un convertor valutar, funcţia de localizare ATM şi asistenţă telefonică. Utilizatorii pot ţine evidenţa cheltuielilor şi pot accesa oricând banii din contul lor la cel mai apropiat ATM. În cazul în care şi-au pierdut cardul sau acesta le-a fost furat, turiştii pot apela numărul Serviciului Global de Asistenţă Clienţi direct din aplicaţie, dacă nu ştiu numărul băncii emitente.

În plus, aplicaţia permite posesorilor de carduri să verifice din timp care este gradul de acceptare al plăţilor cu cardul în ţara de destinaţie, în diverse locaţii precum hoteluri, restaurante, obiective turistice sau reţeaua de transpor public.

La ce trebuie să fii atent când foloseşti cardul în străinătate

Aplicaţia dispune de o funcţie prin care turiştii beneficiază de sfaturi utile de folosire a cardului în străinătate. Informaţiile sunt disponibile în mai multe limbi de circulaţie internaţională, cum ar fi engleza, germana, franceza, poloneza, spaniola şi italiana.

Printre sfaturile pe care le poţi regăsi în aplicaţie se numără:

Verifică valabilitatea cardului şi dacă ai setate limite pentru plăţi şi retrageri de numerar în străinătate, întreabă-ţi banca dacă oferă beneficii suplimentare pentru plăţile efectuate în străinătate, precum asigurare de călătorie, reduceri pentru anumite obiective turistice sau comercianţi, verifică la bancă termenii şi condiţiile aferente utilizării cardului tău în străinătate, cum ar fi cursul de schimb şi eventualele comisioane aplicate, alege să plăteşti cu cardul în moneda ţării în care călătoreşti, chiar dacă ţi se oferă posibilitatea să alegi o altă monedă. De exemplu, într-o ţară din zona euro este de preferat să alegi plata cu cardul în euro chiar dacă există opţiunea de a plăti în lei, deoarece beneficiezi de cele mai bune rate de schimb şi poţi evita eventualele costuri cu comisioanele.

Clienţii sunt sfătuiţi ca, daă au nevoie de numerar, să retragă de la bancomat sume mai mari odată, în loc de mai multe sume mai mici, pentru a reduce eventualele costuri cu comisioanele, să păstrreze dovada tuturor tranzacţiilor efectuate şi să-şi verifice extrasul de cont la întoarcerea în ţară-

Turiştii pot descărca gratuit aplicaţia pe telefonul mobil din Apple app store sau de pe Google Play.

 
 
Loading...