Preparatele tradiţionale din miel, ouăle, cozonacul şi vinul roşu nu pot lipsi de pe masa pascală. Însă este de preferat să le consumi cu moderaţie, pentru a preveni o serie de afecţiuni „păcătoase“. Află care sunt acestea şi cum te poţi feri de ele!


Nu-ţi suprasolicita stomacul şi fierea

 
Alimentele „grele“ în exces, precum ouăle şi carnea, dereglează aparatul digestiv, ducând la apariţia indigestiilor şi a colicilor biliare, care se manifestă prin dureri abdominale, greaţă, vărsături şi febră. Este recomandat să mâncăm cu moderație preparate din miel, ouă (maximum 2-3 pe zi, de preferat doar albuşul), dulciuri şi să bem puţin alcool, deoarece sunt greu de digerat şi aduc foarte multe calorii.
 

Găteşte bine carnea de miel

 
O afecţiune care apare ca urmare a unui excesiv consum de alimente contaminate cu diferite bacterii este gastroenterocolita. Cele mai frecvente simptome care ar trebui să te îngrijoreze sunt lipsa poftei de mâncare, greaţa, vărsăturile şi, în unele cazuri, apariţia sindromului diareic asociat uneori cu o stare febrilă. Pregătește bine carnea de miel şi servește-o împreună cu legume proaspete, sub formă de salate, pentru a favoriza procesele digestive.

VEZI CUM SĂ EVIȚI EXCESELE ALIMENTARE DE PAȘTE AICI. 

 

Sfaturi pentru curățenia de Paște
Masa de Paște: ce să faci ca să nu te îngrași

 

 
 
Loading...