Micul telefon este motiv de scandal în casă. Acesta reprezintă principala cauză a geloziei între cupurile din România. Stai cu nasul în aparat toată ziua, iar partenerul se simte neglijat.


Când vine vorba de motive de gelozie, în România, telefonul mobil este cauza principală. Aproape la egalitate atât bărbații, cât şi femeile invocă acelaşi motiv pentru disensiunile care apar din cuplu.

Mai exact, 45% dintre români sunt mai geloşi pe faptul că jumătatea lor stă cu nasul în telefon şi doar 18% pe timpul pe care şi-l petrece cu prietenii, cunoştinţele sau chiar în eventuale relaţii din afara cuplului, relevă un studiu realizat de E.ON şi Kantar Emind în zece ţări europene.

Ceva mai ponderaţi, germanii invocă şi ei smartphone-ul ca motiv principal de gelozie, însă în proporţie de doar 32%.

Italienii sunt cei mai geloși

În Italia, însă lucrurile stau diametral opus. Poate cei mai pasionali dintre europeni, italienii se declară ca fiind foarte geloşi în proporţie de 65%, dar motivele sunt total diferite.

Adevărate drame se nasc în continuare în cazul apariţiei unei alte persoane în cadrul relaţiei şi doar 16% dintre italieni percep telefonul mobil al partenerului ca pe un potenţial rival.

În nordul Europei, lucrurile rămân reci şi raţionale.

Suedezii nu știu ce este aia gelozie

În Suedia, de exemplu, 73% dintre participanţii la studiu par să trăiască într-o armonie desvârşită.

Doar 11% sunt preocupaţi ocazional de o potenţială relaţie a partenerului lor şi numai 16% sunt deranjaţi de timpul pe care cel de lângă ei şi-l petrece cu ochii în ecranul smartphone-ului. În urma rezultatelor, suedezii ar putea fi desemnaţi drept cei mai lipsiţi de gelozie europeni.

10.000 de oameni au fost chestionați

În general, populaţia Europei pare să se împartă în trei grupuri: 30% dintre cei intervievaţi sunt uneori geloşi pe o eventuală a treia persoană care ar putea interveni în cuplu.

Grupul celor care simt ca rivalizează cu telefonul mobil este cu doar 3% mai mic. Restul de 43%, deşi s-au declarat geloşi, nu au putut să se hotărească asupra motivului principal.

Rezultatele fac parte din studiul  “Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia au fost chestionați circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: