Cu toţii am avut perioade în viaţă când am simţit că nimic pozitiv nu ni se întâmplă. E uşor să te critici pe tine însuţi, însă nu uita că acest lucru te poate face să nu observi succesele pe care le ai deja. Nu mai fi atât de critic şi priveşte partea plină a paharului. Jurnaliştii dailybusiness.ro îţi spun care sunt cele 10 semne ale succesului.

1. Nu te stresează banii

Mulţi se gândesc constant la ziua de salariu, amânând mereu achiziţii importante sau alte cheltuieli. Dacă nu eşti îngrijorat că nu vei avea suficienţi bani pentru a rezista până la sfârşitul lunii, atunci eşti un caz de succes.

2. Nu cauţi laude

Să cauţi mereu laude din partea celor dragi şi din partea colegilor este ceva specific anilor adolescenţei. Dacă nu aştepţi aprecieri la locul de muncă şi acasă, eşti o persoană de succes. Să îţi vezi de treaba ta fără să aştepţi laude e un semn de securitate mentală.

3. Nu dramatizezi

Uită-te înapoi doar un an: observi că lucrurile sunt mai liniştite, acasă şi la muncă? Dacă este aşa, atunci poţi să spui că viaţa ta este una de succes. Lipsa haosului duce la ordine şi armonie.

4. Ai un plan

Succesul se bazează pe o structură şi pe un plan. Dacă ştii ce vrei să faci pentru a-ţi atinge obiectivele, deja poţi considera că ai succes. Mulţi oameni nu-şi fac deloc planuri.

5. Vrei mai mult de la tine

Pentru cineva care crede că nu face mare lucru în viaţă, dacă ai tendinţa să cauţi şi să vrei mai mult, în orice situaţie, eşti deja pe drumul spre succes. Ambiţia şi dorinţa de cunoaştere indică un individ determinat, care încearcă mereu să fie mai bun.

6. Eşti matinal

Dacă vrei o viaţă de succes, nu îţi poţi începe ziua la amiază. Dacă în fiecare dimineaţă sari din pat gata să „ataci” ziua respectivă, înseamnă că ai un stil de viaţă şi o personalitate de succes.

7. Eşti activ social

Succesul nu vine doar sub forma funcţiei sau a pachetului salarial. Dacă te implici în multe situaţii şi într-o varietate de cercuri sociale, înseamnă că duci o viaţă sănătoasă şi armonioasă – lumea se fereşte, în general, de persoanele toxice.  

8. Oferi respect reciproc

Succesul mai vine şi din experienţe, inclusiv din depăşirea momentelor de stres şi de dificultate. Dacă înţelegi cât de valoros este să îi tratezi pe cei din jurul tău cu respect, deja stăpâneşti unul dintre cele mai importante aspecte ale succesului.

9. Eşti încrezător fără să pari arogant

Marea diferenţă dintre o persoană de succes şi una care crede că are succes este felul în care se poartă cu ceilalţi. Dacă arăţi modestie şi îi inspiri pe cei care fac eforturi să reuşească, eşti deja un individ de succes.

10. Te descurci bine cu timpul

Managementul bun al timpului este semnul succesului pe termen lung. Să fii în stare să foloseşti cu cap timpul în fiecare zi pentru a fi productiv e o calitate destul de rară. Eşti capabil să faci faţă multor sarcini în fiecare zi? Înseamnă că ai succes.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: