La o prima vedere s-ar zice că nu este prea mare filosofie să fierbi nişte paste.


Italienii insa sunt foarte stricti cand vine vorba despre tehnica de gatit a acestui produs, astfel incat exista o serie de reguli (scrise sau nescrise) care trebuie urmate daca iti doresti sa faci totul ca la carte.

1. Calculeaza cantitatea de apa de care ai nevoie

Regula generala este ca la 100 de grame de paste uscate sa folosesti 1 l de apa clocotita. In apa respectiva se pune si putina sare, care sa dea aroma pastelor chiar in timpul fierberii.

2. Pune pastele la fiert cand apa clocoteste
Daca ai uitat cumva, trebuie sa tii cont de faptul ca pastele nu au voie sa fie puse la fiert decat in momentul in care apa a inceput sa clocoteasca. In caz contrar, risti sa te trezesti ca acestea se lipesc intre lee sau ca nu se gatesc uniform.

3. Evita sa pui ulei in apa in care fierb pastele
Desi exista foarte multe persoane care adauga ulei in apa in care fierb pastele, acest procedeu nu este tocmai corect. Este suficient sa calculati cantitatea de apa de care aveti nevoie, iar pastele nu se vor lipi intre ele.

Continuarea pe Ghid Culinar


 
 
Loading...
Citeste tot despre: