Ce este dragostea? Psihologii și oamenii de știință au încercat mult timp să găsească un răspuns la această întrebare. În 1980, psihologul american Robert Sternberg a dezvoltat o teorie a dragostei, potrivit căreia aceasta are la bază trei componente: pasiune, intimitate și angajament.


Cate tipuri de dragoste există

Potrivit acestuia, cele trei puncte constituie acest sentiment minunat, care a este subiectul al sutelor de mii de cărți, cântece și povești. Mai târziu, Sternberg a ajuns la concluzia că există 7 tipuri de dragoste. Iată care sunt acestea:

1. Dragostea nebună 

Aceasta este perioada când doi oameni care abia se cunosc simt o atracție puternică unul față de celelalt. În această relație, partenerii nu au nici cea mai mică idee dacă sunt potriviți unul pentru altul, însă rămân împreună. Multe cupluri rămân doar la acest nivel de dragoste.

2. Simpatia

În această relație, poți fi tu însăți. Oamenii sunt legați de aceleași interese, aceeași viziune asupa vieții și de sentimentul de a fi înțeles. Psihologii susțin că fără pasiune și angajament, aceste relații se pot transforma ușor în prietenie.

3. Iubirea "goală"

Cuplurile care experimentează acest ip de iubire sunt legați doar de sentimentul de angajamant, fără intimitate sau pasiune. Deseori, acest tip de relație apare după o iubire explozivă. Se poate întâmpla și invers, adică oamenii care au experimentat această iubire "goală" vor adăuga pasiune în următoarea relație.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Trei tipuri de bărbați de care trebuie să fugi! Nu sta o clipă lângă ei

De ce rămân oamenii în relații nefericite

Loading...