Nu este recomandat să-l consumi frecvent, însă asta nu înseamnă că zahărul nu-ţi este un ajutor de nădejde, mai ales dacă vorbim despre frumuseţea ta. Acest ingredient poate fi folosit la prepararea anumitor măşti care curăţă pielea în profunzime, elimină celulele moarte şi ajută în procesul natural de regenerare. Uite ce poţi face cu câteva linguriţe de zahăr!

1. Scrub pentru buze

Amestecă o linguriţă de zahăr cu puţină miere până când ajungi la consistenţa unei paste. Aplică aceast compus pe buze şi masează uşor. Acest tratament înlătură celulele moarte, activează circulaţia sângelui şi ajută la regenerarea celulară. Buzele tale vor rămâne moi şi catifelate.

2. Mască de faţă pentru eliminarea punctelor negre

Dacă ai observat, de la un timp, apariţia punctelor negre în zona bărbiei sau a nasului, va trebui să iei de urgenţă măsuri! Optează pentru un remediu naturist pe bază de miere, lămâie şi zahăr. Amestecă cele trei ingrediente, aplică masca pe zonele afectate şi masează, blând, cu mişcări circulare. Apoi, aşteaptă 10 minute şi lăteşte cu apă călduţă.

3. Mască pentru corp împotriva foliculitei

Foliculita apare în momentul în care firele de păr de pe corp cresc în piele provocând mici iritaţii şi infecţii. Pentru a evita apariţia foliculitei, masează pielea, o dată pe săptămână, cu un amestec din zahăr şi miere. Textura uşor grunjoasă va îndepărta celulele moarte, va curăţa pielea, iar fierele de păr nu vor fi blocate în procesul lor de creşetre.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: