Pentru fiecare produs electrocasnic există soluţii diferite de curăţare, în funcţie de materialul din care este realizat. Te lupţi cu petele de grăsime? Nu ştii dacă detergentul pe care îl ai este potrivit pentru curăţarea frigideruli? Uite cum pot fi întreţinute frigiderul şi maşina de spălat.

FRIGIDERUL

Pentru dezinfectare:

- Foloseşte soluţia obţinută din apă amestecată cu oţet.

- Foloseşte detergentul de vase amestecat cu o cantitate suficientă de apă caldă.

- Achiziţionează detergenţi special creaţi pentru curăţarea frigiderului.

Pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute:

- Cărbunii de lemn au capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute, mai ales cele lăsate de mâncărurile gătite şi introduse în frigider în recipiente care nu se închid ermetic.

- O lămâie tăiată în 4 bucăţi şi păstrată în frigider ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute.

- Apelează la odorizantele solide special create pentru mirosurile din interiorul aparatelor frigorifice. Ele pot fi achiziţionate din raioanele de menaj şi se găsesc în diverse forme, dimensiuni şi arome.

MAŞINA DE SPĂLAT

Îndepărtează murdăria şi depunerile de detergent adăugând în apa fierbinte suc de lămâie sau două ceşti de oţet. Înlătură sertarul pentru detergent şi balsam de rufe al maşinii tale de spălat şi lasă-l la înmuiat în apă fierbinte cu detergent pentru o curăţare mai eficientă. Dacă ai o maşină de spălat cu încărcare frontală, nu uita să cureţi după fiecare ciclu de spălare garnitura de cauciuc a cuvei, pentru a evita deteriorarea acesteia.Efectuează un ciclu de spălare doar cu apă fierbinte.

 

 

 
 
Loading...