Românii sunt gurmanzi şi adoră mesele îmbelşugate. Vedetele Sărbătorilor Pascale sunt fără doar şi poate ouăle înroşite, însă de cele mai multe ori ne rămân multe. Nu le arunca, pentru că ele pot fi folosite în diferite reţete delicioase. Uite câteva idei pe care să le încerci şi care sigur vor fi pe placul familiei!


Sandvişuri delicioase

  • Sandviş cu ou şi avocado. Dintr-un avocado şi puţin usturoi facem o pastă pe care o întindem pe pâine. Stropim cu puţin ulei de măsline, punem câteva boabe de năut, apoi adăugăm feliile de ou şi presărăm boia.
  • Sandiviş cu ou şi bacon. Adaugă bacon prăjit, ouă, rucola proaspătă şi maioneză pe felia de pâine. Pentru un plus de gust poţi adăuga curry. E tare gustos!

Quesadilla

Reţeta asta este perfectă pentru micul-dejun. Ai nevoie de 2 tortillas unse cu puţin ulei de măsline. Între ele pune un strat gros de brânză rasă, un strat de ouă fierte feliate, ceapă verde, felii de avocado, sare şi piper şi încă un strat de brânză. Pune-le la cuptor până când brânza s-a înmuiat şi tortilla a devenit crocantă.

Ruladă din carne şi ou

Ingrediente: jumătate kg de carne de porc (ceafă), jumătate kg carne de vită (cotlet), 1 ceapă, 8 ouă, 200 ml de lapte, 200 g de cașcaval, 3 felii de pâine, 1 legătură de coriandru, 4 linguri de maioneză, sare, piper negru măcinat, ulei;
 Preparare: Folosiți 5-6 ouă fierte. Înmuiați pâinea în lapte (sau apă). Dați prin mașina de tocat ceapa, carnea și pâinea (scursă de lapte). Adăugați 3 ouă și puțin lapte în care s-a înmuiat pâinea. Presărați cu sare și piper negru. Amestecați. Pentru a obține ouă fierte, fără ca acestea să crape, înfigeți fiecare ou cu un ac, la capătul ascuțit. Amestecați carnea cu mâna. Luați carnea și aruncați-o în bol, de câteva ori, până obțineți o masă omogenă. Dați cașcavalul prin răzătoare. Preîncălziți cuptorul la 180-200°C. Tapetați tava de copt cu folie de staniol. Lăsați rezervă de folie pe margini, astfel încât să înveliți rulada. Ungeți folia de staniol cu ulei. Aranjați carnea tocată pe mijloc. Întindeți carnea într-un strat uniform, păstrând partea de mijloc puțin mai groasă. Pe partea mai groasă veți aranja ouăle. Presărați carnea cu cașcavalul ras și coriandrul tocat. Păstrați puțin cașcaval pentru a presăra rulada deja coaptă. Aranjați pe carne ouăle fierte. Porniți de la cea mai lată margine a foliei de staniol și rulați carnea, acoperind ouăle fierte. Repetați același pas din partea opusă a ruladei. Apoi strângeți capetele foliei de staniol. Coaceți rulada 40 de minute, îndepărtați un fragment de folie de staniol și presărați rulada cu cașcaval ras și ungeți-o cu maioneză. Întoarceți rulada pentru încă 10 minute, până obțineți o crustă.

Salate rapide şi delicioase

Puteţi pregăti nenumărate salate cu ouăle rămase de la Paşte. Tăiate felii sau cuburi, ouăle vor completa perfect orice salată de legume, însă sunt perfecte şi pentru salatele cu peşte sau pui.

Salată cu avocado, ou fiert şi bacon

Ingrediente: avocado, sare, ouă fierte, 1 avocado copt, 6 fâşii de bacon gătit şi tăiat mărunt, seminţe de floarea soarelui, 1 roşie tăiată mărunt, 1/4 ceapă roşie tăiată mărunt, 1 salată verde, piper; Dressing: 4 linguri ulei de măsline, 3 linguri oţet mere, 1 lingură muştar Dijon, zeama de la 1 lămâie; Preparere: Într-un bol mare, combină salata verde, ceapa, roşia, seminţele de floarea-soarelui şi baconul tăiat mărunt. Într-un borcan pune toate ingredientele pentru vinegretă şi amestecă-le bine până ce obţii un sos delicios. Apoi, pune-l peste ingredientele de mai sus. Taie avocado în felii subţiri şi pune-le peste salată, împreună cu ouăle fierte tăiate în două. Poftă bună!

Salată cu sardine

Ingrediente: sardine, 100 g crutoane, sucul de la 1/2 lămâie, 1 lingură parmezan ras, 1 conservă sardine în ulei, 2 ouă fierte, 1/2 salată verde; Preparare: Amestecă frunzele de salată rupte, cu sardinele (cu tot cu ulei), crutoanele şi sucul de lămâie. Aşază deasupra ouăle fierte tăiate în jumătăţi, parmezanul ras şi condimentează cu piper.

Loading...
Citeste tot despre: