Ingrediente necesare: 4 ouă, 100 ml lapte, 60 ml ulei, 250 g făină, 200 g zahăr, 2 linguri cacao, esenţă migdale, migdale pisate sau feliate, 1/2 pachet praf de copt.


Mod de preparare: Amestecm bine ouăle întregi împreună cu zahărul, adăugăm laptele, uleiul treptat turnat încetul cu încetul alternativ cu făina ăn care am pus şi praful de copt.

Amestecăm bine cu mixerul până când compoziţia devine cremoasă.

Adăugăm esenţa de migdale şi migdalele măcinate.

Luăm o mică parte din compoziţie şi o amestecăm separat împreună cu cacao.

Tapetăm cu hârtie de copt două forme pentru chec, aşezăm un strat din crema albă, un strat din crema cu cacao, presărăm migdale şi dăm la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40 de minute.

După ce este bine copt servim feliuţele de chec presărate cu zahăr pudră.

Poftă bună!


Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Loading...
Citeste tot despre: