Ingrediente:

Pentru chiftele:

500 g carne de vită tocată

2 căţei usturoi

4 fire ceapă verde

2 felii pâine înmuiate în lapte

1 ou

ulei, pentru prăjit.

Pentru sos:

500 ml suc roşii

1 ou

1 linguriţă zahăr

1 linguriţă oţet

1 legătură ceapă verde

busuioc

piper

sare

frunze dafin

Preparare

Pentru chifteluţe, speli şi toci ceapa verde, apoi amesteci cu carnea, oul, usturoiul pisat şi cu feliile de pâine bine stoarse. Omogenizezi şi formezi chifteluţele cu mâna umedă şi le prăjeşti în ulei încins. Le laşi pe un şervet absorbant, pentru a elimina surplusul de grăsime. Pentru sos, căleşti ceapa, adaugi sucul de roşii, oţetul, zahărul, frunze de dafin, piper şi sare, după gust. Dai în clocot de câteva ori şi adaugi chifteluţele. Le mai ţii 20 de minute pe foc. Serveşti cu busuioc proaspăt.

 
 
Loading...