Ciorbă de perişoare

Ultima actualizare:

    Cirobă de perișoare
Cirobă de perișoare

Ingrediente

1 rasol de vită

2 linguri orez

1 dovlecel

2 roşii descojite sau 1 lingură bulion

1 l borş

1 pahar smântână, opțional

1 legătură leuştean

Pentru perişoare

500 g carne tocată

1 cartof

1 roşie

1 ceapă

2 linguri orez

1 ou

1 lingură pătrunjel şi mărar tocate

sare

piper

Preparare

Amesteci ceapa tăiată mărunt cu verdeața, carnea tocată, orezul, oul, sare şi piper, după gust, apoi adaugi cartoful şi roşia date prin răzătoare. Omogenizezi şi, cu mâna umedă, formezi perişoare pe care le pui pe un blat. Speli rasolul de vită şi îl pui la fiert în trei litri de apă. Spumuieşti şi ții pe foc până fierbe carnea. O scoți din oală şi o păstrezi pentru un alt fel de mâncare. Adaugi, în zeamă, dovlecelul, roşiile descojite şi tăiate cubulețe, orezul, morcovii dați prin răzătoarea mare şi laşi la fiert 15 minute. Adaugi în zeamă perişoarele şi, dacă e cazul, sare, şi ții la fiert până când perişoarele se ridică la suprafață. Torni borşul fiert separat şi mai laşi pe foc 10 minute ca să se combine aromele. Opreşti focul şi presari leuşteanul tăiat fin. Serveşti ciorba, dacă vrei, cu smântână. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Pasca FOTO Shutterstock jpg
Horoscop jpg
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net