Merită să încercați. Supă de raţă cu razalăi, de toamnă, apetisantă şi bogată în arome. Este nevoie de o farfurie cu razalăi, paste de casă al căror aluat a fost dat pe răzătoare.


Vă puteți surprinde familia sau musafirii cu o supă dulce, apetisantă și bogată în arome. Iată rețeta supei de raţă cu razalăi, așa cum se prepară în vestul țării.

Delicioasa supă de raţă cu razalăi

Gastronomul sălăjean Mircea Groza propune această rețetă, scrie adevarul.ro.

Ingrediente

Spatele, aripile şi o pulpă de raţă, două cepe, trei căţei de usturoi, un morcov, un pătrunjel, ardei, o ţelină cu frunze, piper, sare.

Mod de preparare

Puneţi la fiert bucăţile de carne într-o oală cu apă rece, împreună cu ceapa, usturoiul, ţelina, sarea şi piperul, având grijă să îndepărtaţi spuma ori de câte ori este nevoie. Între timp, curăţaţi şi tocaţi mărunt restul de zarzavat, ardeiul şi o ceapă, apoi puneţi-le să se înmoaie într-o altă oală, în puţin ulei.

Când carnea este fiartă, strecuraţi supa, turnaţi-o peste legumele uşor călite şi continuaţi să fierbeţi. Pentru un plus de gust adăugaţi şi o frunză de varză tăiată fideluţă, iar dacă vi se pare că supa este prea grasă, îndepărtaţi pelicula de grăsime ce se formează la suprafaţă.

Când şi zarzavatul s-a gătit, puneţi în supă, la fiert, o farfurie cu razalăi, cum se numesc în Ardeal pastele de casă al căror aluat a fost dat pe răzătoare, şi săraţi dacă mai este nevoie. Când mâncarea este gata, presăraţi deasupra cozi de ceapă tăiate mărunt sau ardei iute.

Citește și:

Cum faci lușcoşul, delicioasa ciorbă de varză din Ardeal

Cum se face maioşul în Banat. Ce mirodenii se folosesc

 
 
Loading...