Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Frigărui de curcan cu sos de curry

CLIIMA20111022_0127_1.jpg

Frigărui de curcan cu sos de curry

Ingrediente: 8 frigărui de carne de curcan, 3 linguri ulei, un măr, o pară, o banană, o jumătate de lămâie, două rondele de ananas, două linguri curry, 100 ml bulion de pasăre, 100 ml lapte de cocos sau smântână, o lingură de făină, 25 ml vin alb, sare, piper.

Mod de preparare: se curăţă fructele de coajă, se taie cubuleţe şi se stropesc cu suc de lămâie. Carnea se prăjeşte bine în tigaie şi se ţine apoi la cald.

În acelaşi ulei se adaugă bucăţile de măr şi pară. Se pudrează cu făină, apoi se sting cu vinul alb.

Se condimentează cu praf de curry, se adaugă laptele de cocos sau smântâna, apoi banana tăiată rondele şi bucăţelele de ananas.

Frigăruile de curcan se pun peste sos şi se lasă totul la foc mic, circa 8-10 minute.

Quiche Lorraine

CLIIMA20111022_0128_1.jpg

Quiche Lorraine

Ingrediente: 150 g făină, 100 g margarină, un gălbenuş de ou, 60 g slănină, 100 g şuncă fiartă, 10 g unt, 200 g smântână, 3 ouă, piper, sare, nucşoară.

Mod de preparare: făina, margarina, sarea şi gălbenuşul se amestecă şi se frământă pentru a obţine un aluat fraged.

Se lasă la frigider o jumătate de oră. Slănina, tăiată cubuleţe, se rumeneşte în unt. Cu grăsimea rezultată se unge forma în care pregătiţi acest quiche („chiş").

Apoi se întinde aluatul pe fundul formei, se înţeapă cu furculiţa.

Deasupra se dispune slănina, şunca tăiată fâşii, peste care se toarnă un amestec de smântână şi ouă, condimentat cu sare, piper şi nucşoară.

Totul se dă la cuptor pentru 55 de minute.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: