Mușuroiul de cârtiță a căpătat din ce în ce mai multă popularitate și la noi, fiind atât ușor de preparat, dar și gustos și de efect.


Ingrediente mușuroi de cârtiță

Pentru blat

4 ouă

180 g făină

180 g zahăr

4 linguri cacao

4 linguri apă clocotită

7 g praf de copt

Pentru cremă

500 ml smântână

250 g brânză cremoasă

160 g zahăr

1 banană

100 g ciocolată neagră

65 ml apă

15 g gelatină

Mod de preparare mușuroi de cârtiță

Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Pui albușurile la frigider, iar gălbenușurile le lași într-un bol la temperatura camerei. Cerni și amesteci făina cu praful de copt și cu pudra de cacao. Bați gălbenușurile și, în timp ce mixezi, torni câte o lingură de apă clocotită. Mixezi un minut, apoi adaugi zahărul, după care continui cu mixerul încă 3-4 minute, până obții o compoziție pufoasă. Încorporezi amestecul de ingrediente solide.

Bați albușurile reci până devin spumă, le adaugi în aluat, apoi îl răstorni într-o formă rotundă tapetată. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Lași blatul să se răcească 10-15 minute în cuptor, cu ușa întredeschisă, apoi îl transferi pe un grătar, pentru a se răci. Ulterior, decupezi 2 cm din marginile blatului și de zdrobești. 

Pentru cremă, înmoi gelatina în apă rece 15 minute. Așezi compoziția pe foc și amesteci continuu până începe să dea în clocot. Iei gelatina și pasezi brânza, banana și zahărul (te poți ajuta de blender), apoi încorporezi gelatina. Bați smântâna rece până devine cremă și o adaugi în amestecul de brânză, apoi omogenizezi ciocolata tăiată bucățele.

Îmbraci un vas rotund în folie alimentară care să atârne și pe margini, torni crema, așezi blatul peste ea și strângi folia. Dai bolul la frigider peste noapte. A doua zi, răstorni prăjitura și decorezi cu blatul zdrobit.

Loading...