Reţeta gustoasă de azi este broccoli gratinat cu cartofi natur.


Ingrediente Broccoli gratinat cu cartofi natur:

400 g broccoli, 500 g cartofi, 150 g smântână, 50 g unt, 2 ouă, 150 g caşcaval, 150 g parmesan, sare, piper, 1 praf nucşoară, unt, pentru uns tava, pătrunjel verde tocat.

Preparare Broccoli gratinat cu cartofi natur:

Cureţi cartofii, îi speli, îi tai în patru şi îi pui în apă sărată, la foc mediu. Când au fiert, îi scurgi, adaugi untul, pătrunjelul şi piper, după gust. Acoperi vasul şi îl laşi deoparte. Desfaci bucheţelele de broccoli, le speli cu apă rece şi le pui într-o crăticioară cu apă, pe foc. Când au dat în clocot, le scoţi să se răcească, apoi le aşezi într-un vas termorezistent, uns cu unt. Amesteci smântâna cu ouăle, caşcavalul şi nucşoara. Adaugi sare şi piper, după gust. Torni amestecul peste broccoli, razi parmezanul şi dai la cuptor până se rumeneşte. Serveşti bucheţelele de broccoli gratinate alături de cartofii natur.

 

 
 
Loading...