Ingrediente3 legături de ceapă verde 4 linguri făină1 ou 120 ml laptesare piper ulei pentru prăjit


Pentru sosul de smântână
25 g unt
1 lingură făină
200 ml smântână
1 lingură zeamă de lămâie
sare

Preparare

1.     Cureţi ceapa, o speli şi o presezi cu un prosop absorbant pentru a nu rămâne apă pe frunze.

2.     Separat, baţi oul cu trei linguri de făină şi sare după gust şi apoi diluezi cu lapte până obţii un aluat ca pentru clătite.

3.     Pudrezi firele de ceapă cu făină, le treci prin aluatul de clătite şi le rumeneşti în uleiul încins. Le pui pe şerveţele absorbante.

4.    Pentru sos topeşti untul într-o tigaie, încorporezi făina, amestecând cu o lingură de lemn, şi stingi cu smântâna. Dacă este nevoie poţi adăuga puţin lapte pentru ca sosul să fie mai fluid. Condimentezi cu sare şi zeamă de lămâie, după gust, şi serveşti, ca garnitură, într-un castronel, presărat cu ceapă verde.



 
 
Loading...
Citeste tot despre: