Rețeta gustoasă de azi este: Cozonac cu ciocolată


Ingrediente Cozonac cu ciocolată: 

Pentru aluat: 400 g făină, 50 g unt, 100 g zahăr, 25 g drojdie proaspătă, 1 ou, 2 gălbenușuri, 1 linguriță miere, 3 picături ulei esențial de lămâie, 1 praf de sare, 150 ml lapte, 40 ml ulei; Pentru umplutură: 50 g cacao, 50 g unt, 50 g zahăr pudră, 50 g amidon, 2 albușuri; Pentru décor: 200 g ciocolată neagră, 150 ml frișcă lichidă.

Preparare Cozonac cu ciocolată: 

Pentru aluat, amesteci drojdia cu mierea și lași deoparte. Topești untul.  Amesteci oul și cele două gălbenușuri cu laptele călduț. Adaugi drojdia, untul topit și răcit și uleiul. Separat, combini făina cu sarea și cu zahărul. Adaugi ingredientele lichide și uleiul de lămâie. Frămânți până nu se mai lipește de mâini și devine elastic, apoi îl acoperi cu folie alimentară și-l lași la dospit o oră. Pentru umplutură, amesteci untul moale cu zahărul pudră, adaugi cacao, albușurile și, treptat, amidonul. Omogenizezi. Aluatul dospit îl întinzi pe masă sub forma unui dreptunghi cu grosimea de 2 cm, pui crema și o netezești. Rulezi cu grijă, apoi o răsucești și formezi un colac. Așezi cozonacul într-o tavă, îl acoperi cu un prosop și-l mai lași la dospit o oră, la loc cald, apoi îl coci 40 de minute, la 180 °C. Pentru decor, așezi frișca lichidă pe foc. Când începe să dea primele semne de fierbere, o dai deoparte și adaugi ciocolata. O lași să se topească, fără să amesteci. După 5 minute, amesteci bine pentru a se omogeniza crema. Torni crema de ciocolată peste cozonacul rece.

 

Loading...