Ingrediente

Pentru fursecuri: ● 250 g făină ● 125 g unt ● 2 linguri zahăr

● ½ linguriță praf de copt ● 1 praf de sare ● 3 linguri apă rece

Pentru umplutură: ● 200 g ciocolată neagră ● 200 g smântână

pentru frișcă ● 100 g miez de nucă

Preparare

Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul, încorporezi făina amestecată cu sarea și praful de copt și frămânți până când capătă un aspect sfărâmicios. Torni apa rece și frămânți până obții un aluat care nu se mai ține de mâini. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie nu foarte subțire și decupezi fursecurile. Le așezi în tava tapetată, lăsând spații între ele. Le dai la cuptor până când se rumenesc ușor. Le scoți și le lași la răcit.

Pentru umplutură, topești ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte, adaugi smântâna și omogenizezi. O lași la răcorit. Lipești fursecurile două câte două cu cremă de ciocolată și așezi deasupra jumătăți de miez de nucă, trecute prin crema de ciocolată.

 

 

loading...
Loading...