Ingrediente300 g năut uscat3 linguri tahini (pastă de susan)1 lingură ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie2 căţei de usturoiboia de ardeisarepiper


Preparare
1.    Speli boabele de năut în mai multe ape reci, le aşezi într-un castron mare, torni peste ele apă rece şi le laşi la înmuiat peste noapte. Scurgi apa, freci boabele între palme pentru a înlătura cojile, apoi le acoperi cu apă şi le fierbi, la foc mic, până se înmoaie.
2.    Scurgi boabele de apă, le treci prin blender (sau le zdrobeşti cu presa de piure) împreună cu usturoiul, până obţii un piure gros. Păstrezi câteva boabe fierte pentru decorat salata la sfârşit. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
3.    Adaugi treptat pasta de tahini şi freci piureul până devine cremos. Adaugi, treptat, câte puţină zeamă de lămâie, până obţii gustul şi consistenţa  dorite.
4.     Aşezi humusul într-o salatieră, o garniseşti cu boia de ardei, adaugi uleiul de măsline deasupra şi boabele de năut păstrate.





 
 
Loading...
Citeste tot despre: