Rețeta gustoasă de azi este lemon curd cu mousse de ciocolată.


Ingrediente Lemon curd cu mousse de ciocolată:

Pentru lemon curd: 115 ml zeamă de lămâie, 2 linguri coajă de lămâie bio, 75 g zahăr, 4 gălbenușuri, 60 g unt; Pentru mousse-ul de ciocolată: 285 g ciocolată neagră, 500 ml frișcă lichidă, 250 ml lapte, 5 g gelatină; Pentru décor: 200 g ciocolată neagră, 200 g fursecuri.

Preparare Lemon curd cu mousse de ciocolată:

Pentru lemon curd, bați cu furculița gălbenușurile cu zahărul. Pui amestecul într-o cratiță. Adaugi zeama și coaja de lămâie. Așezi cratița pe baie de aburi. Amesteci continuu până când compoziția se îngroașă. Iei cratița de pe foc și încorporezi untul. Omogenizezi, pui crema în pahare și le dai la frigider până pregătești mousse-ul de ciocolată. Hidratezi gelatina în 50 ml de lapte rece. Așezi restul de lapte pe foc până devine fierbinte. Rupi ciocolata bucăți mici, le pui în laptele fierbinte și amesteci până se topesc. La final, încorporezi gelatina hidratată. Bați frișca rece până se întărește. Amesteci cele două compoziții. Pui mousse-ul de ciocolată peste lemon curd. Topești ciocolata și o răstorni peste cele două creme din pahare. Decorezi desertul cu fursecuri.

 

Loading...
Citeste tot despre: