Rețeta gustoasă de azi este mousse de ciocolată.


Ingrediente: 

265 g ciocolată neagră, 4 linguri zahăr, 240 ml apă, 3 linguri coniac; Pentru décor: 200 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr, 100 g fulgi de ciocolată neagră.

Preparare:

Rupi ciocolata bucăți mici și le pui într-o crăticioară. Adaugi zahărul, apa și coniacul. Pui cratița pe foc, la flacără mică. Amesteci frecvent până când se topește ciocolata. Compoziția nu trebuie să fiarbă! Iei cratița de pe foc și o pui într-un vas cu gheață. Începi să bați cu mixerul la viteză mare până când compoziția devine cremoasă. Aranjezi mousse-ul în pahare. Separat, bați frișca rece cu zahărul. O pui peste mousse-ul de ciocolată. Decorezi desertul cu fulgi de ciocolată neagră.

 

Loading...
Citeste tot despre: