Reţeta gustoasă de azi este peşte cu ciuperci la cuptor.


Ingrediente Pește cu ciuperci la cuptor:

700 g pește alb, de preferat cod, 200 g ciuperci champinion, 15 g capere, 2 crenguțe de tarhon, 200 g unt, sare, piper, ½  căpățână de usturoi, 1 linguriță de chilli, 50 g parmesan, ½  linguriță de zeamă de limetă.

Mod de preparare Pește cu ciuperci la cuptor:

Amesteci 150 g unt cu o crenguță de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de lămâie, cu chilli și lași la o parte. Între timp, preîncălzești cuptorul la 200 °C. Tai ciupercile în 4 și le prăjești până se înmoaie în amestecul de unt cu tarhon. Când sunt moi adaugi caperele și le lași 2-3 minute. Presari sare și piper, după gust. Și mai ții 10 minute să se combine aromele, apoi răstorni amestecul într-o tavă. Asezonezi bucățile de pește cu sare și piper, după gust și le așezi peste legume. Le ungi cu o bucată generoasă de unt și le presari cu parmezan. Dai tava la cuptor 20 de minute. Servești mâncarea decorată cu cealaltă crenguță de tarhon.

 

 
 
Loading...