Reţeta gustoasă de azi este tort cu nuci şi ciocolată.


Ingrediente Tort cu nuci și ciocolată:

Pentru blat: 250 g făină, 200 g zahăr, 80 g cacao pudră, 2 lingurițe bicarbonate, 1 praf de sare, 240 ml ulei, 240 ml smântână, 360 ml apă, 2 linguri oțet, 1 plic zahăr vanilat, 2 ouă, 150 g miez de nuci mărunțit; Pentru cremă: 300 g ciocolată neagră, 300 g frișcă lichidă.

Preparare Tort cu nuci și ciocolată:

Pentru blat, amesteci făina cu zahărul, zahărul vanilat, pudra de cacao, bicarbonatul și sarea. Adaugi uleiul și smântâna. Mixezi. Torni apa puțin câte puțin. Adaugi oțetul și ouăle. Continui să mixezi. La final, pui miezul de nuci mărunțit. Torni aluatul în două tăvi rotunde tapetate. Coci cele două blaturi 30-35 de minute, la 175 °C. După ce s-au răcit, le tai în 4 bucăți. Pentru cremă, așezi frișca pe foc. Când începe să dea în clocot, oprești focul și adaugi ciocolata tăiată bucățele, amesteci bine până se topește, apoi o bagi la frigider 2 ore. Ulterior, bați crema până se întărește. Ungi fiecare bucată de blat cu crema de ciocolată. Decorezi desertul cu miez de nuci și cu fulgi de ciocolată. Dai tortul la rece 3-4 ore.

 

Loading...
Citeste tot despre: