Un desert delicios, savuros şi rapid de preparat: prăjitură cu fructe congelate şi pişcoturi! Cine vrea reţeta?


Prăjitură cu fructe congelate şi pişcoturi: INGREDIENTE

  • Crema:
  • – 4 gălbenuşuri
  • – 200 grame zahăr pudra
  • – 500 grame mascarpone
  • – 2 pacheţele zahăr vanilat
  • – 120 ml. smântână dulce pentru frişcă
  • – 200 grame zmeură sau căpşuni (sau alte fructe)
  • – 200 grame pişcoturi de şampanie
  • Sirop:
  • – 100 ml. apă
  • –  100 grame zahăr
  • – 100 ml. lichior de fructe (vişinată, zmeurată, etc.)
  • Decor:
  • – 100 ml. smântână dulce pentru frişcă
  • – 50 grame zmeură

Prăjitură cu fructe congelate şi pişcoturi: MOD DE PREPARARE

Aşa se prepară o prăjitură cu fructe congelate şi pişcoturi. Cel mai bin ear fi să folosiţi un tel. Se bat gălbenuşurile la bain-marie cu zahărul pudră timp de aproximativ 3-4 minute. Se lasă să se răcească şi se adaugă brânză mascarpone şi zahărul vanilat. Se amestecă uşor, până devine o compoziţie cremoasă. Se bate frişcă şi se încorporează în crema de mascarpone. Se face siropul, punând ingredientele la fiert, la foc mic, pentru circa 8 minute, potrivit laurasava.ro.

După ce s-a răcit, se adaugă lichiorul de fructe. Se pregăteşte o tavă de chec; se stropeşte cu apă rece şi se tapetează cu folie transparentă. Se pune un strat de cremă, se presară boabe de zmeură şi apoi un strat de pişcoturi însiropate cu siropul din lichior şi zahăr. Se pune un alt strat de crema deasupra, zmeură şi un nou strat de pişcoturi până la terminarea ingredientelor. Încă puţin şi această prăjitură cu fructe congelate şi pişcoturi va putea fi savurată de întreaga familie.

Prăjitura se lasă să se răcească la frigider (se acoperă cu folie) cel puţin 4-5 ore. Ideal este să o lăsaţi peste noapte, pentru că pişcoturile să se îmbibe bine cu crema, iar aromele minunate de vanilie şi zmeură să se împrietenească. Înainte de a fi servită, această prăjitură cu fructe congelate şi pişcoturi se decorează cu frişcă şi boabe de zmeură. Dacă o serviţi direct din frigider, o puteţi savura numaidecât, dar dacă aţi ţinut-o câteva ore la congelator, lăsaţi-o circa 15-20 de minute să se dezmorţească înainte de a o felia. Poftă bună!

 
 
Loading...