Câştigătoarea noastră se numeşte Ioana Dorina Dascîlu. Ea va primi o tigaie.


Ingrediente: Pâinea de porumb: 80 g făină albă, 60 g mălai, 40 g zahăr, 1
plic praf de copt, 25 ml ulei, 1 praf de sare, 1 ou, 40 ml lapte, 10 g
unt, 125 g ardei iute, 1 linguriţă oregano. Sosul: 150 g maioneză, 150 g
smântână, 1 linguriţă piper cu usturoi. Salata: 1 cutie fasole roşie, 1
cutie boabe de porumb, 2 ardei gras verde, 2 cepe, 150 g şunculiţă, 120
g brânză.

Preparare

Pâinea de porumb: Încălziţi dinainte cuptorul la180 de grade. Amesteci bine făina, mălaiul, zahărul, praful de copt şi sarea, apoi adaugi uleiul şi amesteci până obţii o compoziţie consistentă. Apoi adăugaţi oul, laptele şi frământaţi aluatul până devine omogen.

Puneţi în aluatul de pâine de porumb ardeii iuţi şi oregano. Întindeţi aluatul obţinut într-un vas de yena. Coaceţi la 180 de grade timp de 20-25 de minute. Când este gata o scoateţi din cuptor şi o lăsaţi să se răcească.

Sosul: Într-un castron amestecaţi maioneza, smântâna şi piperul cu usturoi, după care le daţi deoparte.

Preparare
Mărunţiţi jumătate din pâinea de porumb într-un vas de yena, puneţi peste pâine jumătate din fasole, jumătate din sos, jumătate din porumb, precum şi jumătate din amestecul  de ardei gras, ceapa, şunculiţa (tăiată şi prăjită) şi brânza. Continuaţi operaţiunea cu cealaltă jumătate din toate ingredientele. Acoperiţi şi puneţi la rece pentru 2 ore, după care poate fi servită.







 
 
Loading...
Citeste tot despre: