Câştigătoarea noastră este Carmen Manole. Ea va primi un cuptor Flavorwave.


Ingrediente: Blat: 8 ouă, 2 linguri apă, 10 linguri zahăr, 2 linguri linguri ulei, 9 linguri făină, 1 lingură de cacao, 1 praf de copt.
Crema: 600 ml frişcă lichidă, 100 g ciocolată amăruie, 100 g ciocolată cu cremă de rom, 100 g ciocolată cu cremă de lichior de vişine, 4 linguri pesmet fin.

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de apă rece apoi se adaugă treptat zahărul şi se bate în continuare până ce se obţine ca o bezea. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul şi se încorporează albuşurile uşor. Se adaugă făina cu praful de copt cernute şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn de sus în jos, iar la sfârşit se adaugă cacao şi ea cernută. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu margarină (ulei) şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor.

Pentru cremă, se pun pe foc câte 200 ml frişca lichidă în trei vase şi se adaugă în fiecare câte un tip de ciocolată ruptă în bucăţele. Se amestecă bine până când se topeşte ciocolata.

Se lasă la răcit apoi se pune la frigider o oră. Se mixează apoi cremele până se întăresc. La sfârşit se adaugă pesmetul! Se însiropează blaturile cu esenţă de rom diluată cu apă şi se aşează cremele.
Se ornează după cum doriţi! 
 
Loading...
Citeste tot despre: