Ingrediente: 6 kg de ardei kapia (necurăţaţi), 2 linguri rase cu sare pentru murături (sau după gust), 1 linguriţă de piper (opţional), 2-3 foi de dafin.


Mod de preparare
1. Spălaţi şi curăţaţi ardeii.
2. Daţi ardeii kapia prin maşina de tocat sau îi puteţi mixa în robotul de bucătărie.
3. Adăugaţi sarea şi puneţi ardeiul într-o oală (de preferat una care ştiţi că nu lipeşte). Lăsaţi să fiarbă la foc mic până se evaporă toată apa. Amestecaţi constant pentru a nu se lipi.
4. Când apa s-a evaporat, adăugaţi piperul şi foile de dafin. Mai lăsaţi pe foc 5-10 minute să fiarbă împreună, apoi scoateţi foile de dafin. Dacă doriţi puteţi adăuga 1-2 aspirine sau puţin conservant.
5. Puneţi pasta de ardei fierbinte în borcane sterilizate pe care le închideţi etanş (recomand borcane mici). Păstraţi borcanele învelite în pături 1-2 zile, până se răcesc complet.
6. Depozitaţi borcanele într-un loc răcoros şi uscat.
După ce desfaceţi borcanele, păstraţi-le la frigider.



Loading...
Citeste tot despre: