Ingrediente: 1 kg de ciuperci proaspete (eu le-am avut congelate), 3 bucăţi praz, 1 conservă roşii decojite (dacă aveţi roşii proaspete este şi mai bine), 3-4 căţei de usturoi, 1 lingură de unt, măsline, 1 legătură mărar, 2 foi de dafin, sare şi piper după gust.


Mod de preparare
Într-un wok puneţi lingura de unt, iar când se topeşte adăugaţi usturoiul pisat. Lăsaţi să se călească timp de 1 minut.
Adăugaţi ciupercile, o cană cu apă, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă aproximativ 30 minute. După ce ciupercile au fiert puneţi prazul tăiat rondele (mai groase), roşiile tăiate cubuleţe, sare şi piper după gust. (Dacă zeama a scăzut foarte mult mai puteţi pune o ceaşcă cu apă). Mai lăsaţi 5-7 minute la fiert, după care adăugaţi măslinele (cu sau fără sâmburi) şi foile de dafin. Mai fierbeţi încă 2 minute, apoi opriţi focul şi lăsaţi mâncarea acoperită cu un capac.
Serviţi cu mărar proaspăt tocat.
Poftă bună!

 
 
Loading...