Reţete de la cititori: Plăcintă cu ton, porumb şi roşii cherry - Ciobanu Roxana

Ultima actualizare:

    Plăcintă cu ton, porumb şi roşii
Plăcintă cu ton, porumb şi roşii

Ingrediente:

  • •        2 foi de plăcintă
  • •        400 gr ton din conservă
  • •        1 ceapă
  • •        2 linguri sos de legume
  • •        4 linguri boabe de porumb
  • •        3 linguri caşcaval ras
  • •        1 lingură pastă de tomate
  • •        sare
  • •        piper
  • •        2 linguri ulei
  • •        2 crenguţe roşii cherry
  • •        1ou

Mod de preparare: Curăţăm ceapă şi o tocăm mărunt. Desfacem conservele şi le scurgem de ulei.  Într-o tigaie încingem uleiul, înnăbuşim ceapă, punem câteva linguri de apă şi sosul de legume. Lăsăm să scadă la foc potrivit, apoi adăugăm bucăţile de ton, pastă de tomate, sare şi piper după gust. Amestecăm bine şi lăsăm să scadă toată zeamă. Tragem de pe foc, 5 minute pentru a se răcori, apoi încorporăm boabele de porumb şi caşcavalul ras. Ungem prima foaie de plăcintă cu ulei, punem cealaltă peste şi le împăturim în jumătate. Într-un vas rotund, cu diametrul de 20 cm, aşezăm foile, punem umplutură, o nivelăm, iar marginile foilor le răsucim spre interior creând o burdura. Batem oul spumă şi cu un pensonas ungem plăcintă. Deasupra aşezăm roşii cherry, spălate. Introducem plăcintă în cuptorul încins, la o temperatura potrivită, până se rumeneşte frumos deasupra. Când este gata, o scoatem din cuptor, o lăsăm puţin să se răcorească şi este gata de servit. Să aveţi poftă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net