Ingrediente pentru foi: 1 ou, 3 linguri de miere de albine, 60 g margarină, 200 g zahăr, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, coaja de la o lămâie, 1/2 kg făină.


Ingrediente pentru cremă: 1 1/2 pachet de unt, 250 g zahăr pudră, 200 ml lapte, 3 linguri rase de griş, zeama de la o lămâie, 400 g gem acrişor.

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru foi (mai puţin făina şi bicarbonatul de sodiu), se amestecă pe baie de abur. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă făina (în care s-a încorporat şi bicarbonatul de sodiu), amestecând la început cu lingura apoi se frământă cu mâna. Din acest aluat se fac 4 foi care se coc pe dosul unei tăvi care în prealabil a fost unsă cu ulei. Se coc la foc mijlociu, aproximativ 20 de minute, până când capătă o culoare arămie. Pentru cremă se fierb 200 ml de lapte cu 3 linguri de griş. Când grişul s-a răcit se adaugă untul care a fost amestecat cu zahărul pudră în prealabil, şi zeama de lămâie. Peste prima foaie se pune jumătate din cremă şi se nivelează, se adaugă a doua foaie şi se pune un strat de gem acrişor apoi se pune a treia foaie şi se pune a doua jumătate de cantitate de cremă şi la urmă se pune a patra foaie. Prăjitura se pudrează cu zahăr pudră. Dacă doriţi ca prăjitura să iasă mai înaltă se dublează cantităţile.
Poftă bună! 
 
Loading...
Citeste tot despre: