Ingrediente: 2 bucăţi macrou afumat, 1 legătură ceapă verde, 2 fire usturoi verde, 1 lămâie (zeama), 1 felie lămâie (pentru decor), 5 g sare, 5 g piper măcinat, 15 ml ulei.


Mod de preparare:

1. Peştele se curăţă de piele, se dezosează, pe lungimea lui, înlăturând şira spinării şi eventualele oase mai mari.

2. Se taie bucăţi sau se rupe cu mâna, (bucăţi potrivite).

3. Punem peştele dezosat într-un bol, tocăm ceapa şi usturoiul verde şi le adăugăm peste peşte. Asezonăm cu sare, piper şi ulei. Stropim salata cu zeama de la 1 lămâie şi amestecăm totul cu vârful degetelor pentru a nu sfărâma peştele.

4. Înainte de a servi salata, o lăsăm la frigider, pentru 20 minute.




 
 
Loading...