Ingrediente: 1 kg de rascovi (bureţi), 1 ardei capia, 1 gogoşar, 3 cepe roşii (lunguieţe), 10 măsline negre (curăţate de sâmbure), 7 căţei usturoi, 150 g fasole albă în sos tomat (Vernet), 1 linguriţă sare, 1/3 linguriţă piper, 1/2 linguriţă cimbru, 1/2 ardei iute, 5-6 fire pătrunjel proaspăt tocat, 3 linguri oţet (9 grade), 2 linguri ulei.


Mod de preparare:

1. Rascovii se curăţă, se înlătură bucăţica de picioruş care a stat în pământ.

2. Se spală rascovii întregi în 4-5 ape. Se pun la fiert în apă clocotită. După ce au fiert 20-25 minute, se scot şi se clătesc în 2-3 ape reci.

3. Se pun la scurs într-o sită circa 20 minute. Tăiem rascovii fideluţă şi îi punem într-un castron. Tăiem ceapa julienne, ardeiul şi gogoşarul fâşii foarte subţiri.

4. Adăugăm 150 g de fasole albă în sos tomat.

5. Potrivim de sare, piper, cimbru, tocăm pătrunjelul mărunt, adăugăm uleiul şi oţetul şi amestecăm. Servim!




 
 
Loading...