Ingrediente: 500 g mascarpone, 450 g pişcoturi, 4 gălbenuşuri, 350 g zahăr, 125 ml lapte, 200 ml frişcă lichidă, 2 ciocolate cu lapte, 3 fiole esenţă de rom, 1 l apă.


Mod de preparare:
Se pune la fiert un sirop din apă şi 250 g zahăr. După ce s-a răcit se adaugă cele 3 fiole de esenţă şi se lasă deoparte.
Într-un castronel se pun gălbenuşurile şi restul de zahăr. Se mixează bine, până devin o pastă albă, apoi se adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecându-se continuu. Se pune castronul pe baia de aburi şi se amestecă până se îngroaşă, ca un aluat de clătite.
Într-un bol se pune Mascarpone şi se omogenizează cu lingura. Peste mascarpone se adaugă puţin câte puţin crema de gălbenuşuri amestecând cu telul sau cu mixerul la viteză mică. Se mixează bine frişca şi se încorporează în crema cu mascarpone. Aceasta este crema.
Într-o tavă cu borduri înalte se aranjează un rând de pişcoturi înmuiate în siropul preparat mai devreme. Peste acest strat se toarnă jumătate din cremă şi se nivelează. Se aranjează al doilea strat de pişcoturi, iar peste, restul de cremă. Peste suprafaţa prăjiturii se rade ciocolată şi se dă la rece timp de 4 ore.
Când s-a răcit prăjitura se porţionează şi se serveşte.

Loading...