Ingrediente blat: 8 linguri zahăr, 8 ouă, 2 linguri făină, 2 linguri pesmet, 2 linguri cacao, 2 linguri nuci măcinate, 1 praf de copt.


Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bate tare. Se adaugă gălbenuşurile frecate. Între timp se pregăteşte un amestec din 2 linguri pesmet, 2 linguri cacao, 2 linguri făină, 2 linguri nuci măcinate şi praf de copt, care se adaugă la albuşurile spumă cu zahărul şi gălbenuşurile. Se coace compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu făină.
 
 Crema: 300 g unt, 180 g zahăr pudră, 250 g nuci măcinate, 1/2 cană lapte, 1 praf vanilie.
 
Nuca se opăreşte cu laptele în care s-a dizolvat vanilia şi se pune la rece. Untul se freacă spumă cu zahărul după care se adaugă nuca pregătită.
 
Pentru sirop ai nevoie de: 200 ml apă, 50 g zahăr, rom. Se caramelizează zahărul, se pune apa şi se fierbe după care se adaugă romul.
 
Blatul se taie în trei şi se umple cu crema, după ce s-au însiropat bine. Se îmbracă tortul în crema cu nucă şi se ornează. Pentru tortul din imagine, tortul fetitei mele, am avut mai multe nuanţe de frişcă. Culoarea galbenă am obţinut-o amestecând frişca cu zeamă de morcovi, culoarea maro este obţinută din frişcă + cacao, culoarea roz/roşu din frişca + rodie iar verdele este înlocuit cu multiubitul jeleu de mere.
                                                                                   

                                             
 
Loading...
Citeste tot despre: